EN

Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Zrt.

Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Zrt. - Képek

BUDAPESTI SZABADKIKÖTŐ LOGISZTIKAI ZRT. (BUDAPEST) - BEMUTATKOZÁS

blsz_1

A Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Zrt., (BSZL Zrt.) a MAHART-Szabadkikötő Részvénytársaságból, annak jogutódjaként jött létre 2005. szeptember 1-jén és rendelkezik a csepeli Szabadkikötő 75 éves üzemeltetési jogával, és a területen található ingatlanok haszonélvezeti jogával.

A teljes körű kikötői szolgáltatásokat nyújtó Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Zrt. üzemeltetésében lévő szárazföldi terület mintegy 108 hektár. Három üzemelő kikötői medencéjében összesen 18 hajóálláshely van kiépítve és 15 km hosszúságú vasúti pályával rendelkezik. A vízi és vasúti forgalmat a hajózási, illetve a vasútüzem koordinálja. A Kikötő területén 88.822 négyzetméter fedett raktárterület áll rendelkezésre, hagyományos és újépítésű raktárak, továbbá irattárolásra bepolcozott speciális raktár. A Szabadkikötő területén üzemelő Ro-Ro terminál személy és tehergépjárművek, mezőgazdasági és egyéb gépek átrakására is alkalmas.

A Szabadkikötő – a régió fő közlekedési útvonalainak találkozási pontjában fekszik és ebből adódóan lehetőség van egy nemzetközileg is jelentős kikötő és logisztikai központ kiépítésére. A Szabadkikötő területén működő, az országban egyedül vízoldali rakodó kapacitásokkal is rendelkező konténer terminál lehetőséget biztosít a várhatóan fellendülő dunai konténer szállításba való bekapcsolódásra. A Kikötő jelentős nagyságú, a kikötői-logisztikai funkciókon kívül egyéb irányú fejlesztésekre is lehetőséget adó fejlesztési területtel rendelkezik a városközpont közvetlen közelében és az M0 körgyűrűtől is csak 7 kilométernyi távolságban.

 

Szolgáltatások:

• a vízi úton, vasúton, vagy közúton szállított áruk ki- és berakása, tranzit vagy hosszabb ideig történő tárolása, vámkezelése;

• a Kikötő igénybevevőinek és a Kikötőbe tartósan betelepült cégek hajózási, vasúti, közúti és egyéb kikötői szolgáltatásokkal való ellátása;

• a Kikötő infrastruktúrájának fenntartása és fejlesztése, a kikötői rend fenntartása, és - Országos Közforgalmú Kikötőként és Ipari Parkként való működésének biztosítása;

• ingatlanok fejlesztése, hasznosítása, bérbeadása és üzemeltetése.

 

Szakmai szervezeti tagság, tanúsítványok:

• Kikötőnk 2005-ben Országos Közforgalmú Kikötő minősítést kapott.

• A Budapesti Szabadkikötő Logisztikai ZRt. minden szolgáltatását az ISO 9001:2000 szabvány követelményeinek megfelelően kiépített, és a DNV Magyarország Kft. által tanusított minőségirányítási rendszerének megfelelően végzi. 

• Kikötőnk alapító tagja a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének.

• 2007-ben a Budapesti Szabadkikötő Logisztikai ZRt.megkapta a jogosultságot az "Intermodális Logisztikai Szolgáltató Központ" cím használatára.

 

A kikötő helye: A Szabadkikötő a Duna 1640,5 és az 1639,5 fkm bal parti szelvényei között helyezkedik el.

Partfal hossza: 5.800 m

Ebből függőleges partfal hossza: 1.700 m

Terminálok száma:

A BSZL Zrt. a nyilvánosan meghirdetett Díjszabásában meghatározott szolgáltatásokat és így az árurakodási szolgáltatásokat is a Szabadkikötő területén a vele szerződéses viszonyban álló, az adott szolgáltatásra specializálódott gazdasági társaság igénybe vételével teljesíti.

MAHART Container Center Kft. - Konténerek kezelése;

MAHART Gabonatárház Kft. – Termények, ömlesztett tömegáruk rakodása, tárolása, kezelése, közúti járművek mérlegelése;

ArcelorMittal Distribution Hungary Kft. - Vasáruk rakodása;

Kelet Trans 2000 Kft. – Darabáruk rakodása.

 

Rakodási kapacitás: 1.800.000 to/év

Átlagos évi forgalom: 1.000.000 to/év

 

Elérhetőség:

Dr. Szabó Zsolt, vezérigazgató

Tel.: +36 1 278 3502

E-mail: zs.szabo@bszl.hu