EN

Mahart Gabonatárház Kft.

Mahart Gabonatárház Kft. - Képek

MAHART GABONATÁRHÁZ KFT. (BUDAPEST) - BEMUTATKOZÁS

 

 

Cégünk tulajdonosa a Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Zrt

Törzstőke 51.560.000,-Ft

Létszám: 7 fő

Főtevékenység: raktározás, tárolás

 

A Mahart Gabonatárház Kft. Európa belvízi közlekedésében meghatározó szerepet játszó, a kontinenst északnyugat-délkelet irányban átszelő Duna-Majna-Rajna vízi út dunai szakaszán, az 1.639,8-as folyamkilométernél található.

A Kikötő vízoldali megközelíthetőségét a budapesti Duna-szakasz hajózhatósága határozza meg. Alacsony vízállás esetén a hajózhatóság az 1.699-es, illetve a 1.636-os folyamkilométer közelében levő dömösi, illetve budafoki gázlócsoportok gázlómélységétől függ.

Kikötőnkben teljes körű vasúti és hajózási kiszolgálás is áll ügyfeleink rendelkezésére. A trimodalitás jegyében lehetőség van a közúti-, vízi- és vasúti áruforgalom összekapcsolására.

A Gabonatárház 1928-ban került átadásra a Csepeli Szabadkikötőben.

 

Szolgáltatások:

A Mahart Gabonatárház Kft fő profilja gabona rakodása és raktározása, emellett vállaljuk ömlesztett és darab áruk nyílt téren történő raktározását és rakodását is.

A Mahart Gabonatárház Kft. raktárépületében ca. 30.000 tonna ömlesztett gabona, búza ekvivalensre számolva, egyidejű raktározását tudjuk biztosítani,ezen belül ca. 10.000 tonnát silóban, ca. 20.000 tonnát padozatos tárolóban tudunk elhelyezni. A tárház kialakítása lehetővé teszi a betárolásra kerülő áruk elkülönítését a megbízó igénye szerint.

Partnereink részére rendelkezésre állunk szokásos tárházi szolgáltatásainkkal, mint például a betárolt áruk rostálása, gázosítása, be- és kitárolása különböző fuvareszközökre, figyelembe véve az egyedi igényeket is.

Rakodási kapacitásunk 2 műszakos munkarendben,16 óra alatt, kitárolás és betárolás esetén párhuzamosan ca.1000 - 1000 tonna,búza ekvivalensre számolva. Rakodásainkat az időjárástól függetlenül fedett körülmények között végezzük.

Az árut közúton és vasúton fogadjuk, a kitárolás közútra, vasútra és hajóba lehetséges.

A tárházban lévő független minőségvizsgáló labor a beérkező áruk teljes körű vizsgálatára alkalmas, a megbízók igénye szerint.

 

Agroterminál

A Mahart Gabonatárház Kft. üzemelteti az Agroterminal fedett rakodóhelyet is, ahol direkt átrakás lehetséges közútról és vasútról hajóba, illetve kirakás ugyanezen fuvareszközökre.

A kikötő víztükre fölé 14 méter mélyen benyúló csarnok többcélú műszaki megoldásával (10,5 tonnás híddaru hidraulikus markoló kanállal és csúszda) gyors, megbízható, szakszerű átrakást tesz lehetővé, ezzel meggyorsítva a ki-, illetve berakásra várakozó hajók kiszolgálását.

Az Agroterminal rakodón többnyire terményrakodást végzünk, de volt már példa petrolkoksz, darabáru és műtrágya rakodására is.

Nyíltrakodó

A kereskedelmi medence Gabonatárházzal szembeni partján helyezkedik el úgynevezett Nyíltrakodó munkaállomásunk.

Itt szilárd (kő és beton) felületű, kivilágított, közúti és vasúti csatlakozással ellátott helyen ömlesztett árut tárolunk, pl. szén, petrolkoksz, üvegtörmelék, vashulladék, stb. Ezen áruk rakodása 12,5 tonnás bakdaruval történik,amellyel mindenféle rakodási művelet lehetséges: beérkező hajóból, vasútról vagy teherautókból kirakás, vagy ezekről hajóba berakás, illetve direkt átrakás az említett fuvareszközökre

A Nyíltrakodón ömlesztett és darab áruk nyílt téren történő raktározása, illetve ki-be és direkt átrakása lehetséges.

Vállalkozásunk üzemelteti a 60 tonnás közúti mérleget, amelyen nemcsak a Tárházhoz érkező terményszállító teherautók, hanem az egész kikötőbe érkező közúti szállítmányok szükség szerinti mérlegelését teszi lehetővé.


Kikötő helye:
1639,8 folyamkilométer

Partfal hossza, ebből függőleges:
cca. 500 m, ebből cca. 300 m függőleges

Terminálok száma:
4 db

Rakodási kapacitás:
500 000 t/év

Átlagos évi forgalom:
300 000 t/év


Elérhetőségek:

Ügyvezető: Szél Zoltán

MAHART Gabonatárház Kft.

1211 Budapest, Weiss Manfréd út 5-7.

Tel: +36-1-2783192
Fax: +36-1-2783193
Mobil: +36-30-633-2033
e-mail: szel.zoltan@gabonatarhaz.hu