EN

RWA Magyarország Kft.

RWA Magyarország Kft. - Képek

RWA Magyarország Kft. (BAJA) - BEMUTATKOZÁS

 

Társaságunk, és ezzel együtt a mezőgazdasághoz kötődő Raiffeisen márkanév 1995-ben indult Magyarországon, RWA Magyarország Kft. néven, az ausztriai Raiffeisen Ware Austria 100%-os tulajdonú leányvállalataként. A vállalat tulajdonosa elkötelezte magát a magyar mezőgazdaság támogatása és fejlesztése mellett, és egységes stratégiát kialakítva hosszú távon tervezte meg működését.

Társaságunk, az RWA Magyarország Kft. a magyar mezőgazdaság kis-, közép- és nagy termelőit illetve vállalkozásait szolgálja ki az agráriparhoz kapcsolódó termékekkel, illetve széleskörű kapcsolati tőkével rendelkező termény kereskedőként segíti a gazdálkodókat a piacra jutásban és a nyereséges gazdálkodásban. Az RWA Magyarország Kft. alapvető célkitűzése, hogy partnereit segítse a piacra jutásban, ami azt jelenti, hogy termelői a céljaikat maradéktalanul megvalósíthassák, minőségi terméket gazdaságosan állíthassanak elő. A vállalat legfontosabb értékei, amelyeket tevékenysége minden területén maximálisan szem előtt tart, a Minőség, a Megbízhatóság, a folyamatos Innováció, és a Rugalmasság.

A kikötő bemutatása:

Az RWA Magyarország Kft. kikötője 1,5 ha-os területen a bajai Dunaparton helyezkedik el, mely telephely közúti, vízi illetve vasúti útvonalon is megközelíthető.

A kikötőnkben ömlesztett gabonafélék és szemes termények direkt illetve indirekt módon történő hajóba rakodását, továbbá termények raktározását végezzük. Ezen munkafolyamatok elvégzéséhez egy minden elemében egymással kompatibilis, modern, a műszaki és környezetvédelmi előírásoknak teljes mértékben megfelelő technológiával rendelkezünk.

Főbb technológiai elemek:

- elektronikus hídmérleg (60 tonna),
- fedett fogadógarat (50 tonna befogadóképesség),
- töltőcső ( forgatható, teleszkópos), pontos és kényelmes rakodást tesz lehetővé,
- ponton.

Az indirekt rakodáshoz illetve a termény raktározásához rendelkezésre álló raktárak:
- 2 db egyenként 1000 tonnás Prado típusú acélsiló (betároló és kitároló rendszerrel felszerelve) puffer tárolóként használjuk,
- 2 db egyenként 1500 tonnás síktároló.

A tényleges hajórakodáson kívül a termény beszállításának koordinálásában, minőségellenőrző cégekkel történő kapcsolattartásban, továbbá az okmányolásban állunk partnereink rendelkezésére.
Kikötői tevékenységünket a GMP+ minőségirányítási rendszer szabályozásainak megfelelően végezzük. Telephelyünkön SGS labor működik, ami lehetővé teszi, hogy azonnal képet kapjunk a beérkezett termények minőségéről.
Kikötőnkben a saját kereskedésből származó áruk kezelése mellett kiemelt figyelmet fordítunk meglévő partnereink kiszolgálására illetve partnerkörünk bővítésére.

A jövőbeni sikeres együttműködés reményében várjuk szíves megbízásaikat!

Kikötő helye:

Baja, Duna bal part 1479 + 500 – 650 fkm.

Partfal hossza:

150 méter

Terminálok száma:

1 terminál

Rakodási kapacitás:

200 tonna / óra

Átlagos évi forgalom:

130 000 tonna / év

 

Elérhetőségek:

Székhely: RWA Magyarország Kft. H 9141 Ikrény, Lesvár major

Honlap: www.rwa.hu

Kikötő címe: RWA Magyarország Kft. H 6500 Baja, Szentjánosi utca 3.

Kikötő Igazgató: Florian Mayer

Tel.: +43 664 627 41 54

E-mail: florian.mayer@rwa.at

Kikötővezető:  Balog János

Tel.: +36 30 746 4779 , +36 21  211-0555

E-mail: janos.balog@rwa.hu

Adminisztrátor: Bakos Erika

Tel.: +36 21 211 0551

E-mail: erika.bakos@rwa.hu