EN

DAPhNE munkamegbeszélés Bécsben

A Magyar Dunai Kikötők Szövetsége és nemzetközi partnerei megbeszélést tartottak Bécsben a 2017. január 1-jén indult és 30 hónapon át tartó, a kikötők komplex fejlesztését célzó DAPhNE projekt 5. munkacsomagjáról.

A 2017. szeptember 6-án tartott projektmegbeszélés keretében egyeztetésre kerültek az 5. munkacsomag operatív teendői és az idei év feladatai. A munkacsomag célja olyan innnovatív megoldások és új üzleti lehetőségek felkutatása, amelyek sikeresen alkalmazhatók a dunai kikötők működésében, és előmozdítják fejlődésüket. A munkacsomagban részt vevő projekt partnerek elsőként kutatásokat, elemzéseket (benchmarking) végeznek a Duna-Rajna régióban fellelhető, ipari ökológia, LNG szállítmányozása és a konténer terminálok üzemeltetése terén működő jó gyakorlatokról, felmérik ezek alkalmazhatóságának feltételeit, majd egy komplett javaslatcsomag készül a témában. A Kikötőszövetség kutatási területe az ipari ökológia, ennek kapcsán vizsgálja a Magyarországon és a régióban fellelhető jó megoldásokat, illetve lehetőségeket.

A projekt a Duna Transznacionális Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és Magyarország társfinanszírozásával valósul meg.

Budapest, 2017-09-19