EN

Tanulmányút Enns-ben

A Magyar Dunai Kikötők Szövetsége DAPhNE című projektjének jóvoltából és a legjobb vizsgázók jutalmaként 2017. július 19-én tanulmányi látogatást tettünk az Enns-i kikötőben.

A látogatás célja az volt, hogy megismerjük az Enns-i kikötőt, ahol egy hatalmas konténer terminál is üzemel, valamint, hogy megismerjük és kipróbáljuk a Steyr városban működő logisztikai egyetem különlegességnek számító 3D hajótervező programját, illetve Lego-szimulációját, amely egy kikötő működését szemlélteti egy legoból épített, számítógép által vezérelt mozgó platformon.

A 10 órától 15 óráig tartó programot Werner Auer kikötőigazgató nyitotta meg, aki prezentációjában bemutatta a kikötőt, melynek működését ezt követően az épület teraszáról is megtekintettük. A logisztikai egyetem bemutatkozójával folytatódott a program Eva Jung előadásában, aki egy interaktív prezentációval hangolta a társaságot a délutáni programra. Az ebédet követően 3D-s szimulációval hajót építettünk, majd kipróbálhattuk, hogyan működik a Lego-kikötő. A program egy workshoppal zárult, melynek keretében a jövő szállítmányozó eszközeiről ötleteltünk közösen.

A tanulmányút résztvevői:

Blaschke-Németh Anna – Sygnus Kft. ,Gyenei Zsolt – Centroport Kft., Kopeczky Kristóf – Hungária Agro Kft., Mayer Mónika – ÁTI DEPO Zrt., Orbán Imre – Ferroport Kft., Rácz Tibor – Concordia Zrt., Rudolf István – ISD PORTOLAN Kft., Capt. Szalma Béla – Magyar Dunai Kikötők Szövetsége, Szűcs Dóra – Ecotech Nonprofit Zrt., Tamaskó János – Blóker Zrt., Thury Mónika – Magyar Dunai Kikötők Szövetsége, Tóbi Balázs – Bloker Zrt., Tóth Dávid – Bloker Zrt.

A projekt a Duna Transznacionális Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és Magyarország társfinanszírozásával valósul meg.

Budapest, 2017-07-25